Hautakivet

Uudet hautakivet ja nykyisen hautakiven kunnostus

Uudet hautakivet

Pääosassa hautausmaita käytetään hautakiviä hautamuistomerkkeinä, olipa kyseessä arkku- tai uurnahauta.
Uudelle hautapaikalle tilataan uusi hautakivi, johon kaiverretaan vainajan nimi- ja aikatiedot. Useimmiten hautakiveen jätetään tilaa useamman vainajan tiedoille, jotta hautakivi palvelisi mahdollisimman pitkään.

Uuden hautakiven hankinta on merkittävä päätös ja vaatii suunnittelua. Kyseessä olevan hautausmaan ohjesääntö määrittää hautamuistomerkin koon ja muodon. Suunnittelua helpottaa toimistomme digitaalinen hautakivisuunnitteluohjelma. Suunnitteluohjelmalla voidaan tuottaa asiakkaalle esikatselukuva toivotusta hautakivestä teksteineen. Huolehdimme toivotun hautakivimallin toimittamisesta seurakunnalle hyväksytettäväksi. Vasta seurakunnan hyväksymisen jälkeen alkaa hautakiven valmistus.

Hautakivi voidaan asentaa hautausmaalle pääsääntöisesti sulan maan aikana. Seurakuntakohtaisesti päätetään hautakivien toimitusajoista hautausmaalle.

Hautakiven kunnostus

Olemassa olevalla haudalla hautakivi on valmiina. Hautakiveen voidaan lisätä uuden vainajan nimi- ja aikatietoja mikäli hautakiven kunto ja ominaisuudet sen sallivat. Uudet tiedot tuotetaan hautakiveen samalla tyylillä kuin aiemmatkin tiedot. Teksti lisäysten yhteydessä hautakivi usein pestään ja huolletaan – tarvittaessa mm. vanhat tekstit kullataan uudelleen. Hautakiven etupinta on myös mahdollista hioa kokonaan uudelleen ja asetella vanhat tekstit tiiviimmin, jolloin tilaa jää paremmin myös uusille teksteille.

Turussa ja Turun seudulla hautakiven kunnostukset ja lisäkaiverrukset tuottaa alusta loppuu itse Mynämäessä toimiva hautakiviveistämä Rouhiaisten Kivi Oy. Kotimaiset hautakivet & kivituotteet | Rouhiaisen Kivi

Palvelemme kaikissa hautakivi-asioissa

Olipa kyseessä uuden hautakiven hankinta tai vanhan hautakiven kunnostus – palvelemme Teitä kaikissa hautakivi-asioissa. Yhteistyökumppaniverkostomme välityksellä pystymme toteuttamaan mielikuvituksellisiakin toiveita – kilpailukykyiseen hintaan.

Hautakiven suunnittelupalvelu

Käytössämme on modernit työvälineet hautakiven suunnitteluun. Hautakivi voidaan suunnitella yhdessä asiakkaan kanssa, jolloin toiveet ovat visuaalisesti havaittavissa ja hautakiven hinta heti saatavilla. 

Esimerkkejä hautakivimalleista